12-01-09

Louis Persoons Marathon Genk

Zondag 11 januari 2009 stond mijn eerste wedstrijd van het jaar gepland. Direct een marathon! Ik had er een beetje schrik voor omdat ik de laatste 3 weken amper gelopen had en ik geen enkele lange duurloop gedaan had. Kwam daar nog een griep aanvalleke bij 4 dagen voor de marathon. De Louis Persoons Marathon in Genk is een kleine organisatie waar slechts 250 lopers mogen starten. Er werd gelopen op een zwaar golvend, maar erg mooi parcour, grotendeels in de bossen. De start was om 10h en de sfeer was geweldig. Ik stond tussen Belgen, Nederlanders, Engelsen, Duitsen, ... En de koude gaf alles nog een extra dimensie.

Het parcour was 6km lang en er was 1 bevoorrading voorzien waar water, cola, warme thee, banaan, peperkoek, rozijnen,...

Ik had geen marathon voorbereiding gedaan en had dan ook geen ambities om snel te gaan lopen. Uitlopen was mijn eerste doel en het liefst onder de 4h. Maar toen ik 1 ronde afgelegd had en het parcour kende, wist ik dat het zwaar zou worden. Het was bijna constant op en af met maar weinig echt vlakke stukken in, zodat je constant tempo wisselingen had. Ik heb gewoon op't gevoel gelopen en geen enkele keer naar mijn HS meter gekeken, enkel bij het passeren van de aankomst keek ik naar de tijdsregistratie. Ik was goed bezig, maar de laatste 2 rondes heb ik mijn tempo stillekes aan moeten laten zakken. Ik was uiteindelijk al heel blij dat ik uitgelopen heb zonder 1 meter gewandeld te hebben iets waar veel anderen niet in slaagden op de heuveltjes. Mijn tijd viel heel goed mee, maar ik heb nu harder afgezien dan in Antwerpen en Eindhoven.

Na mijn marathon ben ik Wendy en coach Mario tegen gekomen die gingen vlammen op de 6km. Wendy won natuurlijk vlot bij de dames en Mario had haar prima gehaasd. Wendy had een tijd van 24min = tegen 15km/h!!!!! Niet normaal, zeker op dit geaccidenteerde parcour. Een dikke proficiat Wendy!!!!!!

 

LPM marathon 11-01-2009 deel1

LPM marathon 11-01-2009 deel2

profiel LPM marathon

20:12 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Pracht prestatie ! proficiat Benny met je straffe marathon , niet te onderschatten op zon parcours en in deze omstandigheden , Chapeau !

Gepost door: Katrien | 12-01-09

Ik vind jouw prestatie echt knap! Je hebt een hele mooie tijd neergezet, en dat zonder specifieke training. Chapeau ze, en zo te lezen vooral op karakter gelopen.

Gepost door: Wendy | 12-01-09

erg knap gedaan Bennie Van uw tijd op een marathon kan ik enkel dromen,sterk gedaan man,in de gegeven omstandigheden zelfs HEEL sterk!Je loopjaar goed ingezet.
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 12-01-09

je hebt me echt verbaasd !
profficiat

Gepost door: coach mario | 13-01-09

De commentaren zijn gesloten.