31-10-08

rustige (duur)loopkes

Woensdagmiddag kwam mijn broer onze Mattéo halen om naar de crossers te gaan kijken in Olmen. Dit was het moment om mijn loopschoenen aan te trekken voor een ontspanne loopke. Om mijn gewrichten en spieren een beetje te sparen loop ik mijn rustige en korte duurlopen overwegend op de Finse Piste. Ik loop van bij mij thuis tot aan de piste en begin dan aan mijn toerkes om daaarna terug naar huis te lopen. Ik had zo 10km gelopen tegen 10,5km/h en met een hartslag van 139BPM.

Op donderdagavond had ik om 20h afgesproken met Johnny Engelen aan de Finse piste. Johnny kwam tegen 20h met de auto naar daar en ik ben tot daar gelopen. We hebben er een echt tetterloopke van gemaakt, we hebben elk onze belevingen van Eindhoven vertelt en al een beetje vooruit gekeken naar een volgende marathon.  Na exact 1h besloot de Johnny om te stoppen en heb ik nog efkes alleen voort gelopen omdat ik op vrijdag geen tijd zou hebben. Na mijn 2 extra rondjes ben ik dan naar huis gejogd. Ik had juist 16km op mijne teller staan tegen 9,7km/h en met een hartslag van 138BPM. Zo samenlopen met een gelijkgestemde loopziel was echt een verademing voor mij, want ik train bijna altijd alleen. Het tempo was wel een beetje te laag, maar dat was het minste van mijn zorgen, wat telt was het ontspannen en plezante gevoel tijdens het lopen en de tijd was voorbij gevlogen. Vandaag en morgen moest ik van 6 tot 18h werken en lopen zat er daarna niet meer in. Maar ik hoop dat ik zondag een lange duurloop kan gaan doen. We zullen wel zien. 

22:20 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

lange duurlopen Dat is mijn lang leven,dit doe ik veel liever dan intervallekes of heuveltraining,dit laatste is ook wel plezant,doch er gaat niets boven duurlopen,daarvoor ben ik ook midden november 2007 beginnen lopen!
grz
Patrick

Gepost door: Patrick | 01-11-08

Ik kan het mij voorstellen dat het best wel eens leuk is om met een gelijkgestemde ziel op stap te gaan. Ik ga ook altijd alleen, en ik vond de welbogtraining dan ook zalig! Heel af en toe loop ik eens samen met mijn vader, maar het is best dat ik dat niet te veel, doen want die kan zich dus echt niet in houden hé! Hopelijk kan je vandaaag je lang duurloopke doen, ik vetrek zo rond 10u maar ik vrees dat het een regenduurloopke wordt. Groetjes

Gepost door: Wendy | 01-11-08

De commentaren zijn gesloten.