21-10-08

Drukke tijden ondanks rustperiode

De bedoeling was om na mijn marathon een week rustig aan te doen, maar dat was buiten mijn klein deugnietje gerekend. Dinsdag namiddag rond 14h belde de school me, met de vraag om zo snel mogelijk te komen, want onze Mattéo was gevallen en hij stopte niet meer met wenen. Een kwartiertje later was ik op school en dan ben ik direct naar spoed gereden in Mol. Na een uur wachten was het onze beurt (spoed zeggen ze dan), na 30sec onderzoek van de dokter werden we doorverwezen voor foto's. Dit wist ikzelf natuurlijk ook, maarja ze moeten allemaal hunne kost verdienen zeker. Bij de foto's viel de wachttijd  mee, maar daar moest onze Mattéo zijn arm in alle mogelijke posities houden met veel pijn en geween als gevolg. Nu terug naar de wachtzaal van spoed en een half uur later mochten we dan bij de spoedarts. Het verdict "een complexe breuk van de bovenarm", na nog eens 30min werd er dan een orthopedist bijgehaald die een draagzak aandeed en toen kreeg onze Mattéo eindelijk een pijnstiller. Daarna terug naar de foto's om te zien dat alles goed zat. Weeral terug naar spoed en daar hebben ze dan een infuus geplaatst om extra pijnstillers te geven. Daarna mochten we naar een kamer op de pediatrie. De mama is de eerste nacht blijven slapen. De volgende dag werd er dan gesproken van een operatie of een gips. De 2de nacht ben ik blijven slapen en dat viel redelijk mee, alleen spijtig dat ze 's nachts regelmatig eens op controle komen, waardoor we telkens wakker werden. Donderdag morgen was de dokter er al vroeg bij, rond 9h kwam hij langs en na enig aandringen ging hij toch akkoord om een gips te plaatsen. De draagzak was nl. te groot en bleef dus niet op zijn plaats zitten, waardoor ik deze telkens terug op zijn plaats moest trekken, met redelijk veel pijn voor onze Mattéo als gevolg. Nu kwam alles in een stroomversnelling terecht, we mochten direct naar foto's, naar de gipskamer zijn arm laten ingipsen en daarna terug naar de foto's ter controle. We hebben nog rustig ons middageten genuttigd en daarna mochten we dan uiteindelijk naar huis. Ondertussen gaat het al redelijk goed, de pijn is weg en onze Mattéo probeert zijn plan te trekken met 1 bruikbare hand. Gisteren hebben we nogmaals controle foto's moeten laten nemen en voorlopig moet het gips tot 10 november aanblijven. Dan zullen we wel zien of alles voldoende genezen is en/of kiné nodig is. En alsof dit nog niet genoeg was, gaat morgen de geplande operatie van zijn afstaande oren door. Ik hoop dat hij hier niet teveel en te lang last van ondervind. En dan ga ik het nu nog eens over het lopen hebben.

Op zondagavond ben ik terug begonnen met een rustige jogging van 6km op de finse piste. Ik heb 35min39sec gelopen met een gemiddelde hartslag van 132BPM.

Op maandag was het prachtig loopweer en rond 12h30 ben ik vertrokken voor een duurloopke van 14km. Hiervoor had ik 1h19min15sec nodig. Mijn gemiddelde hartslag was redelijk hoog (onverklaarbaar), nl. 145BPM. Het enige minpuntje is de pijn in mijn rechterenkel die de kop opsteekt.

Vandaag heb ik buienradar geraadpleegd om te zien waar en wanneer de buien zouden vallen en vooral waar niet natuurlijk! Vanaf de middag zou het droog moeten zijn en om 12h30 ben ik dan ook vertrokken. Het weer was best aangenaam, enkel een briesje gooide een beetje roet in het eten, maar ge kunt niet alles hebben. Ik ben nu een schema aan het volgen om de 10km in 39min te lopen. Ik weet dat dit nog niet realistisch is maar we zullen wel zien waar het schip strand. Er had de keuze uit een schema van 44min of 39min en aangezien ik de 10km al op 41min gelopen heb leek het me logisch om het snelste schema te gaan volgen. Maar vandaag had ik al een beetje spijt van die beslissing, want ik moest vandaag 11km lopen met daarin 4x1000mtr tegen 3min51sec met telkens een joggingpauze van maar 400mtr. Ik ben thuis rustig vertrokken richting kanaal, op de kanaaldijk stond een windje pal op kop, gezellig is anders en zeker bij versnellingen. Na 3km WU ben ik begonnen aan mijn eerste versnelling die ik gelopen heb op 3min48sec (=tegen 15,8km/h), amai da was afzien. Daarna mijn welverdiende joggingpauze van 400mtr. Toen begon ik aan mijn 2de versnelling, maar door een rekenfoutje heb ik maar 900mtr gelopen op 3min32sec. Toen had ik door dat ik dit niet nog 2 keer kon presteren en heb ik maar beslist om mijn 2 resterende versnellingen te doen met meer joggingpauze en om ook meer km's te lopen dan de vooropgestelde 11km (ter compensatie). Ik heb dus 1,7km joggingpauze (10,2km/h) genomen om dan te starten aan mijn 3de versnelling van, nu wel, 1000mtr. Ik had hier 3min54sec voor nodig wat tegen een snelheid van 15,3km/h is. Daarna terug 1,5km joggingpauze tegen 10,4km/h. En dan eindelijk mijn laatste versnelling op 3min49sec wat tegen 15/6km/h is. Daarna heb ik nog 4,5km gelopen tegen 10,6km/h tot ik terug thuis was. Wat ben ik blij dat dit achter de rug is. Bij de versnellingen bedroeg mijn gemiddelde hartslag tussen de 164-167BPM, met zelfs pieken tot 178BPM. Morgen moeten we al om 8h in het ziekenhuis zijn, dus zal het morgen noodgedwongen een rustdag worden.

 

 

20:54 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ocharme da bazeke! Hopelijk komt alles snel terug in orde!

Gepost door: Wendy | 21-10-08

Bedankt voor de tip ivm de halve marathon. Ik had die al gezien maar het probleem is dat mijn jongste zoontje dan jarig is, en ik heb dan geen zin om heel de dag op den boemel te zijn. Heb je per ongeluk die van Olen in Maart al eens gelopen?
Groetjes

Gepost door: Wendy | 23-10-08

De commentaren zijn gesloten.