03-10-08

Zware intervallen

Er stonden voor mij zware intervallen op het programma, hier heb ik nogal een redelijke hekel aan. Ik moest dus 3x5000mtr doen tegen Marathon-tempo (=24:45min) met telkens een (wandel)pauze van 12min er tussen. Ik ben rustig vertrokken voor een warming-up van 2,2km (=de afstand tot aan het kanaal) tegen 10km/h, daarna ben ik richting Olmen gelopen voor mijn eerste interval van 5km die ik liep op juist 24min, wat 45sec te snel was. Dan 12min wandelen, ook langs kanaal. Da's aangenamer dan het snel lopen, maar ik kreeg al snel koud en ik had een beetje schrik om hierbij ziek te worden. Daarna terug 5km lopen en weer tegen 24min, dus terug 45sec te snel en nu was ik al via Kwaadmechelen aan de Olmense zoo aangekomen. Terug 12min wandelen, maar nu brak de zon even door en had ik geen kou meer. De laatste 5km heb ik nog een beetje sneller gelopen, nu op 23min45sec, een minuut te snel, zodat ik er sneller vanaf was. Daarna nog eens 12min wandelen en terug 2,3km Cooling down tegen 11km/h tot thuis. Wat ben ik blij dat deze training weer achter de rug is. Op training heb ik altijd problemen om uit de comfort zone te treden, ik loop daarom regelmatig een jogging om mijn tempo lopen te vervangen. Op een jogging heb  ik nl de tegenovergestelde ingesteldheid, alles geven zonder te overdrijven hé. Het is ook niet de bedoeling dat ik als een half lijk over de streep kom. In totaal heb ik vandaag 23km gelopen tegen een gemiddelde hartslag van 137BPM en een gemiddelde snelheid van 10,3km/h en hiervoor heb ik 2h13min58sec nodig gehad. Mijn warming up en cooling down heb ik gelopen met een hartslag tussen 130 en 140BPM. Tijdens het wandelen zakte mijn hartslag naar 105BPM en bij de intervallen bedroeg mijn hartslag tussen 150 en 160BPM.

20:06 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zeg vanwaar ben jij Benny? Ik heb gisteren ook langs Olmen kanaal gepasseerd, ik loop ook graag mijn versnellingen langs het kanaal, geen verkeer, vlak en je kan de eendjes tellen, wat moet ne mens nog meer hebben??

Gepost door: Wendy | 04-10-08

Hoi Benny, ik ben vrijdag tussen 9u en 11u langs het kanaal gaan lopen, ik had wel een pet op en een mp3 speler bij maar ik kan mij niet herinneren dat ik een man heb tegengekomen, wel een vrouw. Ik had ook een lange broek aan met mijn blauw regenvestje ;-). T'is hier precies blind date :-p!!!!
Ken jij leuke toerkes hier zo in de buurt?

Gepost door: Wendy | 05-10-08

De commentaren zijn gesloten.