30-09-08

Laatste lange duurloop!

runningLogo

Mijn uitgestelde lange duurloop heb ik vandaag tot een goed einde gebracht, al had ik er niet veel zin in toen ik zag dat het aan het regenen was. De fout van vorige week (te weinig gegeten) heb ik nu niet gemaakt en na een stevig ontbijt en het naar school brengen van mijn zoontje Mattéo kon ik dus vertrekken. Ik heb 32km gelopen op 3h5min10sec tegen een gemiddelde snelheid van 10,4km/h en met een gemiddelde hartslag van 137BPM. Daar ben ik best tevreden mee gezien de wind die vrij spel heeft langs het kanaal.

21:12 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-09-08

Zwaar weekend!

Zoals gepland heb ik dus op vrijdag avond 19h deelgenomen aan de  jogging "Dwars door Weelde". Ik heb gekozen voor de langste afstand,  volgens de organisatie 14,8km, maar volgens mijne Garmin 14,35km. Ik was rustig en zonder veel ambitie gestart en stond dus redelijk ver vanachter bij de start. Mijn betrachting was om te lopen tegen 4.30 de km, wat ik redelijk gemakkelijk aankan. Maar eens gestart was er geen houden aan, de eerste km heb ik correct gelopen, maar  daarna ben ik een beetje versneld. Uiteindelijk bleek ik 7de te zijn geworden met een tijd van 1h00min20sec. Had ik van in het begin doorgelopen dan zat er een 6de plaats in, maar wat maakt het allemaal uit, als het in Eindhoven maar goed gaat! Na de jogging konden we douchen in de sporthal en daarna nog enkele AA-kes drinken voordat ik richting werk kon trekken.

Na mijn nachtje werken van 22h tot 6h, kon ik rond 7h gaan slapen. Om 13h ben ik opgestaan en heb ik wat gegeten. Daarna ben ik, om 15h, gaan sjotten met Schoorhei tegen Flurky uit Mol Achterbos. Direct na de match, die we verloren met 3-1, heb ik een douchke gepakt en enkele ice-tea's gedronken, waarna ik weer naar Turnhout kon trekken om te gaan werken van 18h tot 6h. Om 7h kon ik gaan slapen en om 12h30 werd ik spontaan wakker en toen ik wakker werd heb ik beslist om niet te gaan lopen in Mechelen, alles was stijf en stram door het voetballen. Ik ben dan maar 6km rustig gaan loslopen, met de hoop dat de stramme spieren op maandag terug los zouden zitten. Na het lopen en douchen ben ik in Balen gaan kijken naar het wereldkampioenschap wielrennen in Varese. Maar het mocht niet zijn, de belgen hebben zich laten vangen door de italianen of ze waren net niet goed genoeg, dat kan natuurlijk ook. Daarna moest ik weer gaan werken van 18h tot 6h en om 7h kon ik weer gaan slapen, tot 12h30. De stijfheid was nog niet uit mijn lichaam verdwenen en ik heb besloten om mijn lange duurloop uit te stellen tot morgen. Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam morgen gaat reageren op een intense inspanning. TIME WILL TELL!!!

 

20:45 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-08

Rustig duurloopke

Vandaag om 13h had ik tijd om een toerke te gaan lopen. Ik heb weer 4km gelopen tot aan de Finse piste, daar aangekomen heb ik beslist om niet te overdrijven, omdat ik een zwaar weekend voor de boeg heb. Op de piste heb ik 6km gelopen en daarna weer 4km naar huis. Ik heb dus 14km gelopen op 1h19min51sec (10,5km/h) met een gemiddelde hartslag van 134BPM. Het weer was echt schitterend om te lopen. Morgenavond ga ik normaal 14,8km lopen in de jogging "Dwars door Weelde", daarna moet ik met de nacht gaan werken. Zaterdag namiddag een matchke sjotten en direct daarna weer een nachtje gaan werken. Op zondag ga ik mischien, als ik het nog zie zitten, "Dwars door Mechelen" lopen (10km) en daarna weer een nachtje werken. En tussendoor moet ik ook nog wat slapen natuurlijk!

20:44 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-09-08

Tempo duurloop op de Finse Piste

Om 9h30 was ik klaar om te vertrekken voor een training, maar ik wist nog niet wat ik precies zou doen. Na de tegenvallende lange duurloop van maandag, wou ik dinsdag rusten. Ik had een mentale tik gekregen en het leek me het beste om op dinsdag niks te lopen. Nu 1 dag later zijn de batterijen weer volledig opgeladen, zowel mentaal als fysiek zie ik het weer volledig zitten, maar ik ga vanaf nu vooral meer luisteren naar mijn lichaam en mijn gevoel. Dus vanaf nu zal ik mijn schema niet meer strikt volgen als ik me daar niet goed bij voel. Eindelijk een beetje slimmer geworden! Ik was weer vertrokken met mijn nieuwe Puma's voor een loopke van 4km tot de Finse piste. Deze 4km heb ik gelopen tegen 23min15sec bij een gemiddelde hartslag van 135BPM (hoger dan verwacht, normaal moet dit 130 zijn). Eens op de Finse piste aangekomen heb ik beslist om 10km te lopen tegen marathon tempo. Dit liep goed en aangenaam mede door het vele volk op de piste. Ik heb 49min20sec nodig gehad voor mijn 10km en dit tegen een hartslag van 152-157BPM. Daarna heb ik terug 4km gelopen naar huis op 21min49sec, tegen een gemiddelde hartslag van 143BPM. En nu komt het beste, ik heb  voor de eerste maal eigenlijk totaal geen pijn aan mijn voeten met deze nieuwe schoenen en ik heb terug genoten van mijn training, ook al was ze behoorlijk pittig door de 10km op marathon tempo. Dit is niet evident omdat lopen op de Finse piste toch wat zwaarder is dan dit tempo lopen op de weg. Ik heb er terug zin in!!!!! LAAT DIE MARATHON VAN EINDHOVEN MAAR KOMEN, IK BEN ER KLAAR VOOR!!!!!

21:12 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-08

Zaterdag geen goesting!

Zaterdag en zondag moest ik werken van 6 tot 18h en ik had dus niet veel tijd om te gaan lopen. Ik was op zoek gegaan op het internet voor een jogging voor in het weekend en ik was uitgekomen bij een jogging in Ekeren voor het goede doel (kom op tegen kanker). Dit leek me wel wat, dus op vrijdag avond heb ik mijn loopspullen bij elkaar gezocht om zaterdag na het werk richting Ekeren te bollen. Maar na het werk zag ik het niet meer zitten(moe) en ben ik maar naar huis gereden. Rond 22h ben ik al gaan slapen, wat 2h vroeger is dan normaal, met de bedoeling om eens een beetje bij te slapen. Maar om 3h 's morgens was ik al wakker. Zondag dus gaan werken van 6-18h, naar huis gereden, beetje gegeten en daarna gaan lopen. Om 19h15 ben ik vertrokken voor een duurloopke van 16,5km. Ik ben via een omweg van 3,4km naar de Finse piste gelopen van de Bleukens in Balen waar ik 9,74km gelopen heb. Daarna ben ik via dezelfde weg, dus 3,4km, terug naar huis gelopen. Dit wil zeggen dat ik 16,54km gelopen heb op 1h36min52min, dus tegen een gemiddelde snelheid van 10,2km/h en dit alles tegen een gemiddelde hartslag van 130BPM. Verder had ik nu ook voor de eerste keer geen last van mijn nieuwe schoenen.

 

Vandaag stond er een lange duurloop op het programma van 28km, maar dat is er niet van gekomen. Ik was rond 8h30 opgestaan, heb een bord corn flakes en een banaan gegeten en ben rond 9h50, vol goede moed, vertrokken voor mijn lange duurloop. Alles ging goed, tot ik op 14km een appelflauwte kreeg en ik het niet meer zag zitten. Ik heb nog doorgezet tot 20,5km, maar toen heb ik er de brui aan gegeven. Ik heb dan ongeveer 1,5km gewandeld en daarna ben ik terug vertrokken voor 2,5km tot thuis. Ik heb dus 23km gelopen op 2h11min50sec tegen een gemiddelde snelheid van 10,5km/h en een gemiddelde hartslag van 135BPM. Dit is niet echt bevorderlijk voor mijn moraal(deukje), maar ik weet ten miste de oorzaak. Te weinig gegeten voor mijn lange duurloop hé. Beter nu dan op zondag 12 oktober, wanneer ik aan mijn 2de marathon (Eindhoven) avontuur bezig ben.

20:39 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-09-08

Wondje eindelijk genezen!

Drie dagen zonder lopen is toch ietsje teveel van het goede als je het mij vraagt. Maarja er zat niks anders op, een hoofdwond heeft nu eenmaal tijd nodig om te genezen. De wond was geplakt en als ik zou zweten gingen de plakkers er af komen volgens de dokter. De dokter had gelijk, ik ben deze middag rond 12h45 vertrokken voor een ontspannen duurloopke, en na het lopen en het zweten waren de plakkers gelost. De wond was mooi dicht gegroeid, dus de drie dagen rust zijn niet voor niets geweest. Ik had vandaag weer mijn nieuwe loopschoenen aangedaan, om toch nog eens te proberen of ik er pijnloos en zonder blaren mee kon lopen, maar het mocht niet zijn, na 10km begon mijn linker voetzool aan de binnenkant weer pijn te doen en heb ik besloten om maar terug naar huis te lopen. Ik ben via een omweg naar de Finse piste gelopen in Balen en had bij aankomst 3,4km gelopen. Op de piste heb ik dan 5 rondes gelopen van 1440mtr(=7,2km) met elke ronde een versnelling van 100mtr. Toen begon met linker voet dus pijn te doen en heb ik maar besloten om terug huiswaarts te keren via dezelfde omweg als ik naar de Finse piste gelopen was, dus terug 3,4km. Dit is samen exact 14km, tegen een gemiddelde snelheid van 10,6km/h en een gemiddelde hartslag van 137BPM. Voor deze 14km heb ik 1h19min30sec nodig gehad. Hopelijk gaat het lopen met mijn nieuwe schoenen telkens wat beter, zodat ik uiteindelijk toch een lange duurloop kan doen met deze schoenen. Ze hebben genoeg gekost en ik zou mijn oude schoenen nog een beetje willen sparen voor de marathon van Eindhoven die er zit aan te komen!Stoer

19:02 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-08

3 dagen rusten!!!!

Ik ben om 13h vertrokken voor een duurloopke van 16km. De eerste 2,5km heb ik op de weg gelopen, dan 10km op de Finse piste aan de Bleukens sporthal  in Balen en daarna 3,5km terug naar huis. Op de Finse piste heb ik 5 versnellingen gedaan, om niet te veel snelheid te verliezen. Ik heb dus 16km gelopen op 1h30min15sec,  tegen 10,6km/h, met een gemiddelde hartslag van 140BPM. En dan zal ik nu die 3 dagen rusten eens verklaren. Om 17h30 ben ik met mijn zoontje van 4 gaan zwemmen in het zwembad van Geel en daar heb ik een ongevalleke gehad. Ik heb mijn hoofd gestoten in de schuifaf en daar heb ik dus een wondje aan over gehouden, dat volgens de redder moest gehecht worden. Ik heb dus direct een afspraak gemaakt bij mijn huisarts en het valt al bij al nog mee. Het moest niet gehecht worden, dat is dus goed nieuws, maar wel geplakt. Nu mag ik 3 dagen niet gaan lopen, want dan zouden de plakkertjes op mijn wondje kunnen loskomen van het zweet. Dus vanaf vrijdag avond kan ik er weer invliegen.Lachen

20:39 Gepost door Benny in sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |